Olt Tamás: Abszint — Újabb bemutató a Tompa Miklós Társulat műsorán

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata újabb bemutatóval várja közönségét szeptember 4-én immár beltéren, a színház Kistermében.

Az Abszint című produkció szerzője és rendezője Olt Tamás, a kaposvári Csiky Gergely Színház művészeti igazgatója. Debreceni ősbemutatója óta a színmű nagy utat tett meg, több nyelvre is lefordították, nemzetközi fesztiválokon, felolvasószínházakban szerepelt, Marosvásárhelyen pedig a kaposvári Csiky Gergely Színházzal való koprodukcióként kerül bemutatásra.

Az Abszint egyfelvonásos zenés etűdsor, modern misztériumjáték sanzonokkal, amely egy szakítástörténetből nőtte ki magát. A földi léten túljutott hőse – a Férfi – egy toronyház legfelső emeletéről készült levetni magát. Az indulás lendületére azonban tétova zuhanás következik: a toronyház bizonyos emeletpárkányaiba belecsimpaszkodik az emlékezet, s a kivilágított ablakokon át a zuhanó kontaktust teremt a bennlévőkkel, a benti önmagával: e közjáték-stációk érintésével pereg le a háztetőről az élete.
– írja a rendező

Abszint - plakátterv

Szereplők: Sebestyén Aba, Berekméri Katalin, László Csaba, Tollas Gábor. Díszlettervező: Pintér Réka; Jelmeztervező: Lakatos Márk; Koreográfus: Gulyás Anna; Jelmeztervező asszisztens: Moldován Orsolya; Zenei vezető: Apostolache Kiss Zénó; Rendező: Olt Tamás

A 12 éven felülieknek ajánlott, román felirattal követhető előadás bemutatójára 2020. szeptember 4-én este 19:30-kor kerül sor a színház Kistermében. Következő előadások szeptember 7-én és 9-én.  A járványügyi szabályozások miatt a beltéri előadások is csak korlátozott számú férőhellyel és a járványügyi intézkedések szigorú betartásával jöhetnek létre.

Jegyek a Nemzeti Színház nagytermi jegypénztárában (nyitvatartás hétköznapokon 12 és 18 óra között, telefonszám: 0365 806 865) vásárolhatók, a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint online a www.biletmaster.ro oldalon.

Bővebb információkért kövessék továbbra is a Tompa Miklós Társulat honlapját (www.nemzetiszinhaz.ro), Facebook, valamint Instagram oldalát (www.facebook.com/tompamiklos; www.instagram.com/tompamiklostarsulat)

Loading

Hozzászólások

  • Nincs hozzászólási lehetőség.