A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának online elérhető tartalmai

ONLINE SZÍNHÁZ

Tisztelt Nézőink!

Bár a koronavírus veszélye miatt távol kell maradnunk egymástól, és a helyzet megfoszt bennünket a megszokott szociális és műkedvelő életünktől, az internet és a technológia segítségünkre lehet a mindnyájunkat próbára tevő bezártságérzet enyhítésében. Ezen az alapelven elindulva született meg a 2020. március 12-én élőben közvetített Sirály című előadásunk (szerz. A.P. Csehov, r. Keresztes Attila) ötlete, amely hatalmas sikernek örvendett: többezer nézőt mozgatott meg világszerte. Sajnos a legújabb rendelkezések alapján nemcsak Önök nem tartózkodhatnak a nézőtéren, a színészek sem közeledhetnek 1 méter távolságon belül egymáshoz – ez pedig teljesen ellehetetlenítette az előadások játszását, valamint az élő közvetítéseket. Ennek következtében a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház úgy döntött, elérhetővé teszi az Önök számára az előző évadok néhány előadásának videófelvételét.

A Tompa Miklós Társulat előadásait 2020. március 20., péntek este 19 órától lehet elérni a Társulat YouTube-csatornáján: https://www.youtube.com/user/TompaMiklosTarsulat, ahova ezúton meghívjuk Önöket, iratkozzanak fel.

A feltöltött előadások listája ITT olvasható.

Ezenkívül, honlapunkon http://www.nemzetiszinhaz.ro/arhiva-teatrului-hu/evadok.html található archivált tartalmak hosszú sorát ajánljuk figyelmükbe: előadás-színlapok 1946-tól kezdődően; portréanyagok és megemlékezések hajdani színészekről, rendezőkről, színházi alkotókról; virtuális kiállítások; alapító okiratok; műsorfüzetek, plakátok; kritikák, cikkek; emléktárgyak. Ráadásként, virtuális sétára hívjuk Önöket a Színház épületébe: http://www.teatrunational.ro/panorame/teatrul-national-tirgu-mures/foaiercentru/html.html

Ezúton bátorítjuk Önöket, hogy legyenek derűlátóak, lehetőségeik szerint maradjanak otthon szeretteikkel, és éljék át együtt az Online Színház csodáit addig, amíg újra találkozhatunk . Szívből reméljük, hogy ez mihamarabb megtörténhet!

Köszönjük, hogy hozzájárulnak tevékenységeinkhez és éreztetik, hogy céljaink értékesek!

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közössége

2020. március 20.

Loading

Hozzászólások

  • Nincs hozzászólási lehetőség.