Aradi rendező filmje az Aradi Kamaraszínházban

Március 27-én, vasárnap 18 órakor Cristina Groșan, aradi születésű, Budapesten élő rendező filmjét tűzi műsorára az Aradi Kamaraszínház. A legjobb dolgokon bőgni kell című magyar vígjáték vetítését követően a rendező válaszol a nézők kérdéseire. Cristina Groșan első nagyjátékfilmjét román nyelvű felirattal tekinthetik meg a nézők a Bábszínház termében.

A film története szerint Maja (Rainer-Micsinyei Nóra) élete kezd összeállni. Barátjával (Bányai Kelemen Barna) végre kiköltöznek az egyetem óta másokkal bérelt lakásból. Az egyik este azonban nem várt fordulatot vesz: kiderül, hogy egy rég nem látott távoli rokon (Lőrinc Katalin) nem az igazak álmát alussza a konyhaasztalra bicsaklott fejjel, hanem meghalt. Maja kénytelen ott maradni a halottal, mert a családból senki sem ér rá segíteni, még az anyja (Hernádi Judit) is lerázza. A halottszállítókra várva megérkezik Maja gyerekkori barátnője, Sára (Huzella Júlia), akivel már jó pár éve megszakadt a kapcsolata. Telnek az órák, és az egyszerű eljárás egy végeláthatatlan, bürokratikus folyamatba torkollik, abszurd szituációkkal megspékelve. Az éjszaka folyamán Maja kezd szembesülni a mélyen eltemetett problémáival. Hiába csordogál biztonságosan az élete, a boldogsága érdekében muszáj kockáztatnia. Még akkor is, ha fejest kell ugrania az ismeretlenbe.

A legjobb dolgokon bőgni kell ősbemutatója 2021-ben volt a Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivál központi versenyében, majd a főszerepet alakító Rainer-Micsinyei Nóra elnyerte a Boszporusz Filmfesztivál legjobb színésznőnek járó díját. Tavaly őszi magyarországi mozibemutatója után a film kolozsvári díszbemutatóját január 26-án tartották, azóta a 83 perces magyar vígjátékot több hazai városban műsorra tűzték a mozik. Az aradi származású Cristina Groșan első nagyjátékfilmjét eredeti magyar nyelven és román felirattal vetítjük az Aradi Kamaraszínházban. 

Az aradi vetítésre jegyek 10 (teljes ár) és 5 (nyugdíjas, egyetemista, diák) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden és csütörtökön 9-13 és 16-18 óra között, szerdán és pénteken 10-16 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 16-18 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges. 

A legjobb dolgokon bőgni kell / HUN / 2021 / komédia, dráma / 83’

Rendező: Cristina Groșan

Szereplők: Rainer-Micsinyei Nóra, Bányai Kelemen Barna, Lőrinc Katalin, Hernádi Judit, Huzella Júlia, Thuróczy Szabolcs

AP 12 – 12 éven aluliak számára csak szülői felügyelet mellett ajánlott.

Forgalmazó: Filmtett Distribution

A filmet román nyelvű felirattal vetítjük.


Mindenkit szeretettel várunk!

az Aradi Kamaraszínház közleménye

Loading