#edenkert – 
A Tompa Miklós Társulat színházi eseménye a Magyar Dráma Napján

A Magyar Dráma Napja alkalmából, Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója évfordulóján a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, hagyományaihoz híven ünnepi eseményt szervez.

A színház ezúttal #edenkert címmel Marosvásárhely diákjait szólítja párbeszédre egy újabb drámapedagógiai projekt keretében a Maros-parton. Az eseményen a társulat tizenöt színésze Madách Imre Az ember tragédiája tizenöt színéből tart vitaindító beszélgetést líceumi diákokkal, melynek része a közös olvasás és a szövegértelmezés is. A színészek és a diákok 15 percet kapnak egy-egy szín ismertetésére, megismerésére és megvitatására, a cél az információk minél pontosabb átadása, a diákok inspirálása, szabad vitára bátorítása. Az esemény helyszínén a színház Harag György 1975-ös, valamint Anca Bradu 2001-es Az ember tragédiája rendezése archív anyagaiból készült kisebb kiállítással is várja a diákokat.

A Maros-parti eseményt megelőzi Aranka György író, művelődésszervező szobrának megkoszorúzása szeptember 21-én, hétfőn délután 15 órától. A koszorúzáson Dragomán György ünnepi köszöntőjét Somody Hajnal és Bálint Örs színművészek tolmácsolásában hallhatjuk, az eseményen színház küldöttsége mellett művelődési intézmények is részt vesznek. Az #edenkert foglalkozásra ugyanaznap délután 16 órától kerül sor ingyenes belépéssel.

Ünnepi rendezvényeink a járványügyi intézkedések szigorú betartásával zajlanak.

Loading