Évadzáró nagyoperett: Bob herceg az Aradi Kamaraszínházban

Június 6-án, hétfőn 19 órakor a Bob herceg, az első magyarul írott, mindmáig töretlen sikerű operett története elevenedik meg az aradi nagyszínház színpadán. Huszka Jenő Bob herceg című nagyoperettjét a Magyar Zenés Színház előadásában láthatja az Aradi Kamaraszínház közönsége.

Huszka Jenő műve volt az első magyar nyelven írott operett: 1902. december 20-án mutatták be a Népszínházban. A Bob herceg hatalmas sikeréből nőtt ki a magyar operett máig tartó világsikere. 

A Bob herceg története az 1920-as években játszódik Londonban. Bob úrfi, aki nem más, mint az álruhás trónörökös, a nép között tölti az éjszakáit cimboráival, mandolinját pengetve a Bowie Streeten. Beleszeret a szegény, de annál gyönyörűbb Annieba, Tom apó lányába, aki mit sem sejt arról, hogy ki is az ifjú hódolója. A palotában eközben a herceg születésnapjára készülődnek. György herceg húszéves lesz, király lesz, s feleségül kell vennie Viktória hercegnőt, akit szülei jelöltek ki feleségül számára. Annie kezére pedig a bugyuta borbély ácsingózik. „Te más világban, én más világban” – szárnyal a szomorú dallam Huszka Jenő operettjében, s mire a függöny legördül, kiderül, hogy az igaz szerelem valóban képes-e minden akadályt, még a rangkülönbséget is legyőzni. A romantikus és népmesei fordulatokra épülő produkcióban több olyan ismert dallam szólal meg, mint a „Londonban, hej, van számos utca…”. 

Az előadás, visszanyúlva a gyökerekhez, Bakonyi Károly és Martos Ferenc eredeti szövegkönyvét használja. Félretéve a sok átiratot, az alkotók mai színpadra alkalmazták, de érthetően megtartották a múlt század elejei nyelvezetet és hangulatot. Az előadásban Kállay Bori érdemes művész és Dósa Mátyás mellett maga a rendező, Bozsó József is színpadra lép. Minden adott ahhoz, hogy Huszka operettje több mint egy évszázad után is remek kikapcsolódást nyújtson a nézőknek. 

Jegyek 20 (teljes ár), 10 (nyugdíjas, egyetemista) és 5 (diák) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán és pénteken 10-16 óra között, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.

Magyar Zenés Színház

Huszka Jenő – Bob herceg

 

A királynő – KÁLLAY BORI – Érdemes művész

György herceg, a fia – DÓSA MÁTYÁS

Annie, Tom apó lánya – BODOR SZABINA

Pomponius, a herceg nevelője – GYURITY ISTVÁN

Viktória hercegnő – BALOGH TÍMEA

Lord Lancaster, gárdakapitány – DOMOSZLAI SÁNDOR

Hopmester – BOZSÓ JÓZSEF

Mary Pickwick – BORBÉLY KRISZTINA

Tom apó – KOKAS LÁSZLÓ

Plumpudding, borbély – GYŐRI PÉTER

Pickwick, kocsmáros – LÉNÁRT LÁSZLÓ

Gippsy – ÜRMÖSSY IMRE

Udvarhölgyek – GÉCZY OLÍVIA, SZUROMI BERNADETT

Katonák – KÁLMÁN PÉTER, RÁCZ JÁNOS, ROGÁCSI MÁRTON, SZABÓ GÁBOR


Közreműködik felvételről: a Dunakeszi Szimfonikus zenekar, vezényel Farkas Pál

Zenei vezető  –  KÉMÉNCZY ANTAL

Jelmeztervező  –  LIBOR KATALIN

Rendező, koreográfus, látvány  –  BOZSÓ JÓZSEF

az Aradi Kamaraszínház közleménye

Loading