Január 31-ig látogatható a „Nagybányai Remekművek” kiállítás a Várgalériában

A Marosvásárhelyi Kulturális és Művészeti Központ – a Marosvásárhelyi Helyi Tanács fennhatósága alatt működő kulturális és közéleti rendezvények közintézménye – örömmel tájékoztatja a művészetkedvelőket, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a Várgalériában tárlaton lévő „Nagybányai remekművek” című kiállítás látogatási idejét január 31-ig meghosszabbították.

A kiállítás több, mint 40 remekművet mutat be – műalkotások, amelyek Eleni Koraninak, a kiállítás kurátorának és a budapesti Ernst Galéria tulajdonosának jóvóltából, valamint a Megyei Múzeum Nagybányai Szépművészeti Központ, illetve a Maros Megyei Múzeum Művészeti Osztály közreműködésének köszönhetően vannak jelen a marosvásárhelyi Várgalériában.

A „Nagybányai remekművek” kiállítás új koncepció mentén mutatja be a festőiskolában született különleges alkotásokat. A kiállítás a Közép-Európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány által elindított Közép-Európai Örökség Program keretein belül, annak támogatásával valósult meg.

A tárlat 2024. január 31-ig látogatható a Várgalériában (Avram Iancu u. 2 sz.), kedd – vasárnap, 10.00 – 18.00 óra között. A belépés díjtalan!

_______

A marosvásárhelyi Kulturális és Művészeti Központ kulturális és közéleti rendezvények közintézménye, amely a Marosvásárhelyi Helyi Tanács működik. Célja a kultúra és a kreatív, oktatási, művészeti és ifjúsági tevékenységek népszerűsítése, valamint a helyi örökség és a turisztikai potenciál támogatása.

Kulturális és Művészeti Központ Marosvásárhely – sajtóközlemény