Pilinszky János felolvasómarton

Tizenharmadik alkalommal hívták életre február 23-án, kedden a Nemzetközi Felolvasómaratont, ahogy már több éve, az idén is a Kájoni János Megyei Könyvtár szervezésében.

Pilinszky János születésének 100. évfordulója, halálának 40 évfordulója alkalmával az idén róla szólt a nap. Gyönyörű, vergődő, sűrű költészete és prózája került felolvasásra a Bethlen Gábor Általános Iskolában is, ahol az egész napos program a Tomcsa Sándor Színház színművészeinek közreműködésével valósult meg. A több mint ötszáz diákot reggel az iskola folyosóin, egy-egy Pilinszky kiállítás várta, amely a költő életét, munkásságát ismertette, sok-sok idézettel műveiből, amiket a nap végén magukkal vihettek a diákok.

Számos Pilinszky János mese, költemény, írás elevenedett meg a gyerekek képzeletében olvasva, hallgatva a műveket. A két intézmény együttműködésének köszönhetően a diákok Barabás Árpád, Bekő Fóri Zenkő, Dunkler Róbert, Fincziski Andrea, László Kata és Varga Márta színművészek tolmácsolásában is megismerkedhettek Pilinszky varázslatával.

Tomcsa Sándor Színház – sajtóközlemény

Loading