ps:alter debüt koncert Kolozsváron

2023. május 11-én, csütörtökön, 20 órai kezdettel, a kolozsvári ZIZ – Art and Social Area kulturális központban (Paris utca, 5 szám) tartja debüt koncertjét a ps:alter zenekar.

 

A zenekart 2022-ben alapította Székely Norbert – a zenekar billentyűse és zeneszerzője –, azzal a jól meghatározott céllal, hogy bibliai zsoltár átiratokat komponáljanak kortárs szövegekkel, jazzpop-funky-pop és egyéb zenei megközelítésben. A ps:alter nem az ősi szövegek és jól ismert fordítások, illetve dallamok korszerűsítésére vállalkozik, hanem egy fokkal bátrabban: kortárs szöveg- és zenei átiratra. A Kolozsváron élő és alkotó Székely Norbert, a marosvásárhelyi Brassai Zsombort kérte fel kortárs lírai-, illetve dalszövegek megírására. A szerzőpáros 11 dalt komponált az első lemezre, melyeket psalmus post scriptumoknak, azaz kortárs zsoltár utóiratoknak tartanak. 

A projekthez csatlakozott Székely Erika – a FUNKorporation zenekarból ismert énekesnő –, Kurta József gitárokkal, Benedek Balázs szaxofonnal, Dénes Károly basszusgitárral, valamint Moldován Balázs dobokkal. Az első album repertoárja műfajilag jazzpop, funky és egyéb zenei stílusokat ötvöz.

A május 11-i debüt koncertjükön bemutatják első lemezük teljes anyagát, a koncerten prózai előadással beugró lesz Varga Boglárka is.

A zenekar első lemeze a közeljövőben fog megjelenni, de már elkezdtek dolgozni a következő lemez anyagán is.

ps:alter közlemény

Loading