A Tompa Miklós Társulat Bioeel-Kemény Díjának átadása az Erdély Tv-ben

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata idén rendkívüli, élő televíziós közvetítésben adja át az elmúlt évad legkiemelkedőbb színészi teljesítményéért járó Bioeel-Kemény Díjat, az Erdélyi Magyar Televízió közreműködésével.

Fotó: Bereczky Sándor

A Bioeel kozmetikum- és gyógyszergyártó cég a Színház mindkét tagozatának támogatója és mecénása, amely már ötödik éve jelentős összeggel támogatja a cég kezdeményezésére a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház által létrehozott díjat. Az egyik színházalapító, báró Kemény János emlékére elnevezett díj a színészi alkotói teljesítmény elismerésére jött lére, a díjazott személyéről pedig a Tompa Miklós Társulat művészeti tanácsa szavazással dönt. A jelentős pénzjutalommal és  Gyarmathy János marosvásárhelyi szobrászművész kisplasztikájával járó díjat minden évben gálaműsor keretében adja át a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezetősége.

A televíziós és online ünnepi gálaműsorra az eddigi hagyományoktól eltérően idén egyszerre több helyszínről jelentkeznek be a résztvevők június 12-én, a kolozsvári Nemzeti Játszó Társaság Kótsi Patkó János vezetésével, 1803-ban tartott első marosvásárhelyi színielőadásának évfordulóján. A rendezvényen fellépnek: Varga Balázs, Kiss Bora, Boros Csaba, a műsort Gecse Ramóna és Meszesi Oszkár vezeti.

A díjátadó gála 2020. június 12-én, pénteken 21:30-tól lesz követhető az Erdély Tv csatornáján, valamint a Társulat Facebook oldalán.

A Tompa Miklós Társulat ezúttal is köszönetet mond mecénásainak, támogatóinak, médiapartnereinek, barátainak, akik idén is megtisztelik együttműködésükkel a Színház ünnepét.

Loading