Bánk bán? Jelen! — diákoknak

Bánk bán? Jelen! – Osztálytermi előadások az Udvarhely Bábműhely és a Tomcsa Sándor Színház szervezésében

Január 27. és 30. között az Udvarhely Bábműhely és a Tomcsa Sándor Színház vendége volt a kolozsvári Váróterem Projekt. A független színházi társulat az Udvarhely Bábműhellyel kialakított együttműködés keretén belül öt iskolában, 12 osztályban 680 diáknak játszotta Bánk bán? Jelen! c. osztálytermi előadását.

A székelyudvarhelyi Kós Károly-, Bányai János-, Eötvös József Szakközépiskolák, a dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola és Benedek Elek Pedagógiai Líceum diákjai körében osztatlan sikernek örvendett az előadás, mely a diákok érdeklődésébe illeszkedve tálalja Katona József 19. században megírt 13. századi történetét.

A Tomcsa Sándor Színház egy régi álmát váltja valóra azáltal, hogy ebben az évadban egy sokrétűbb programot tud kínálni a 9-12 osztályos diákoknak. Azáltal, hogy a színház házhoz megy, lehetősége adódik, azt a korosztályt megszólítania, akiknek a legkevesebb előadás születik, hiszen tanítási időben, az iskola nevelési és oktatási programját kiegészítve vonja be a diákokat a színház világába, s avatja magát a színházat a tanulási folyat részévé, a világ és önmaguk megismerésének térképévé.

 Február 23-27 között az Udvarhely Bábműhely a Váróterem Projekt vendégeként a Béka-királykisasszony ifjúsági előadását és a Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai vásári bábjátékát fogja játszani Kolozsvárott. 

Fotó: Károly Ágnes

Tomcsa Sándor Színház – sajtóközlemény

Loading