Évadhirdetés a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színháznál

Szeptember 1-jén azzal a céllal hívtuk össze a helyi sajtó képviselőit, hogy ismertessük az új színházi évadot. Nagy Pál igazgató elmondása szerint a 2022/23-as évad nagyon mozgalmas és a programkínálat szempontjából széles skálán mozgó évad lesz.

A színházi bérleteket október 7-ig lehet kiváltani: a bemutató bérletet 90, a felnőtt bérletet 75 lejért, a vidéki, illetve nyugdíjas bérletet 60 lejért lehet megvásárolni. Mindegyik bérletház 4 nagytermi előadást foglal magában.

Szeptember folyamán három előadás felújító próbái zajlanak: a #kivagyok című színházi nevelési előadásé, a Leenane szépe című előadásé, valamint a Szerbusz! című előadásé. Ez utóbbi játszási lehetősége nagyban függ a helyszínt biztosító autóbusz beszerzésétől. Jelenleg is zajlik a Kondi című egyéni előadás (r.: Kató Zsolt), valamint a Petőfi-szelfi című előadás próbafolyamata, Bartal Kiss Rita rendezésében, ez utóbbi a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és az Udvarhely Bábműhely koprodukciója. Bemutatójára szeptember 25-én kerül sor városunkban, ezáltal is kapcsolódva a Petőfi emlékévhez. 

Szeptember 19-25. között 13. ízben szervezzük meg a dráMA kortárs színházi találkozót, amelynek részletes ismertetésére egy külön sajtótájékoztató keretében kerül sor, és számos izgalmas programot ígér. 

Ősz folyamán további két előadás próbái zajlanak, amelyek bemutatójára október folyamán kerül sor: Ulrich Hub Nyolckor a bárkán című előadása Márkó Eszter rendezésében, valamint egy Udvarhelyen újdonságnak számító improvizációs előadás, amelyet Andrew Hefler visz színpadra Afterparty címmel.  

November elején elkezdődik a szilveszteri előadás próbafolyamata, amely idén kapcsolódik a Zene éve Székelyudvarhelyen rendezvénysorozathoz, így zenés előadás lesz: Witold Gombrowicz alkotása, Operett címmel (r.: Szilvay Máté), amely ezúttal nem a műfajra utal. Egy másik új nagytermi előadás a Luigi Pirandello által írt Hat szereplő szerzőt keres, amelyet Anca Bradu visz színpadra. Ennek bemutatóját március elejére tervezzük. 

Két év kimaradás után remélhetőleg újra sor kerülhet a forradalom.ma című ünnepi műsorra március 15-én, most Tóth Árpád rendezésében. Áprilisban tervezzük a neves rendező, Alexandru Dabija előadását, az Eugène Ionesco által írt Haláli nagy játékot.  Az évad utolsó bemutatója az Ábel. Rengeteg. lesz (r.:Tóth Tünde), amely Tamási Áron legendás művének Kárpáti Péter által történt átdolgozása. 

Az igazgató elmondása szerint „egy talán minden eddiginél nagyobb intenzitású évadnak nézünk elébe, amelyre már csak energia és idő kell”. Bemutatta a színház új munkatársát, Fazakas Attilát, aki művészeti titkárként fogja segíteni a társulat munkáját. 

Jó hír a fiatal színházlátogatók számára, hogy újra bevezetik a gyerekbérletet, amelyet régi, 15 lejes árban ajánlanak a vidéki és 20 lejért a városi gyerekek számára, amely ár az utóbbi esetben tartalmazza a városban történő szállítást is. A gyerekbérletben egy saját előadáson kívül helyet kap még egy csíkszeredai és egy gyergyószentmiklósi vendégelőadás is. Az előző évadok hagyományait folytatva ismét árusítunk diákbérletet is 50 lejes áron, melynek keretében 3 nagyszínpadi előadást tekinthetnek meg a színházra éhes fiatalok. 

 

Az előadásokra szóló jegyek árai a következőképpen módosultak:

Bemutató/stúdió jegy 30 lej

Teljes árú jegy (nagyterem) 25 lej

Nyugdíjas- és diákjegy 20 lej

Gyerekjegy (14 éves korig) 10 lej

Bábaelőadás jegy 10 lej

Szakmai jegy 15 lej

a Tomcsa Sándor Színház közleménye

Loading