Furcsa pár bemutató a Tomcsa Sándor Színházban

A Haramiák és A hétszépségű királykisasszony bemutatója után a 2021/2022-es évad harmadik premierjére készül a Tomcsa Sándor Színház. Az „amerikai Molièreként” emlegetett Neil Simon Furcsa pár című komédiáját október 21-én, csütörtökön 19 órától mutatja be a társulat, érvényes a Tomcsa Sándor bemutatóbérlet. Az előadást pénteken október 22-én is játssza a társulat, 19 órától, melyre a Kovács György bérlet érvényes. 

A világjárvány rávilágított a barátság, a segítségnyújtás áldásosságára, arra, hogy mennyire fontos és jóleső, ha van, akire számíthatunk a bajban, akárcsak arra, hogy a kényszerű együttélésnek, összezártságnak is megvannak a hátrányai. Neil Simon Furcsa pár című darabja nem is lehetne aktuálisabb. A nemtörődömségben, lezserségben jeleskedő Oscar Madison befogadja – a 12 év házasság után válófélben lévő – tisztaság mániában szenvedő barátját, Felixet. Mi a végeredménye ennek a szokatlan páros együttélésének? Egy fergeteges komédia a barátságról, kapcsolatokról, magányról és elfogadásról. A világhírű darab bemutatójára, Lendvai Zoltán rendezésében kerül sor. Az előadás jelmezeit Bíró Boglárka tervezte. A Furcsa pár híres – a filmben Walter Matthau (Oscar) és Jack Lemmon (Felix) alakította – főszerepeit Barabás Árpád és Dunkler Róbert játssza. További szerepekben: Albert Orsolya, Jakab Tamás, Esti Norbert, László Kata, Szűcs-Olcsváry Gellért valamint Tóth Árpád.  

A Furcsa pár c. előadásokra a helyek száma korlátozott, jegyek kizárólag elővételben válthatók a jegypénztárban hétköznapokon 11-14 és 15-17 órák között.
 +40 743 212131

A színház felhívja a nézők figyelmét, hogy az érvényes járványügyi korlátozások értelmében, a színház épületébe a 12 év feletti személyek a következő névre szóló, dátummal ellátott dokumentumok egyikének felmutatásával léphetnek be:

  • SARS-CoV-2 elleni, QR-kóddal ellátott oltásigazolással (melynek érvényessége a teljes oltási program befejezésétől számított 10 nap után kezdődik);
  • 72 óránál nem régebbi negatív SARS-CoV-2 fertőzésre vonatkozó RT-PCR teszteredménnyel;
  • 48 óránál nem régebbi, a SARS-CoV-2 fertőzésre vonatkozó igazoltan negatív gyors antigén teszteredménnyel;
  • a SARS-CoV-2 fertőzésen való átesésről szóló igazolással (amely a megfertőződéstől számított 15. nap és 180. nap közötti periódusban érvényes);
  • 90 napnál nem régebbi, a szervezetben igazoltan jelenlévő (>10) SARS-CoV-2 fertőzésre vonatkozó antitest teszteredménnyel.

Az érvénybe lépett  távolságtartási rendelkezések miatt a színház felhívja közönsége figyelmét, hogy nem áll módjában a megszokott helyeiket biztosítani bérletes nézői számára, a helyek elfoglalása a megfelelő távolság betartásával érkezési sorrendben lesz. A maszk helyes viselése minden esetben kötelező az épületben tartózkodás teljes ideje alatt!

a Tomcsa Sándor Színház közleménye

Loading