Három kategóriában jelölte az UNITER a Tomcsa Sándor Színház előadásait

A Román Színházi Szövetség (UNITER) március 15-én, kedden tette közzé a 2021-es év UNITER-díjra jelöltjeinek listáját. Színházunk már harmadik éve szerepel az ország legrangosabb szakmai elismerésének listáján, melyen idén két előadással is jelölést kapott. A Friedrich Schiller nyomán, Dunkler Réka és Florin Vidamski színpadi változatában színre vitt HARAMIÁK című produkciót a Legjobb előadás (r. Florin Vidamski) és a Legjobb díszlet (Matej Sýkora) kategóriában is jelölte a XXX. UNITER Gála, Alina Epîngeac, Doina Papp és Maria Zărnescu színházkritikusokból álló jelölő-zsűrije. Továbbá Debüt kategórában jelölték Oláh Réka és Nagy Fanny alkotókat a MEGHATÁROZATLAN IDŐRE (r. Vladimir Anton) című kirakatszínházi előadás látványtervéért.

Nagy öröm számunkra, hogy a tavaly Legjobb televíziós/ teleplay előadás díjat nyert Beckett RÖVIDEK c. előadásunk után, ismét díjra jelölték a Tomcsa Sándor Színház két produkcióját, fontos visszajelzés ez számunkra. A díjak és jelölések megerősítenek abban, hogy a munkánkat nem csak a nézőink, hanem a szakma is értékeli és elismeri.

A fiatal Friedrich Schiller Haramiák című első drámája gondolatiságában gazdag, drámai képektől túláradó nyelvezettel megírt mű. Olyan örökérvényű kérdéseket jár körül, mint: Ki vagyok és kinek kell lennem? Identitáskeresésünkben hol vannak értékeink határai? Az elveszettség érzetének milyen dimenziói vannak? Hol húzódik meg a bűnösség és ártatlanság közötti vékony határ?  A nemzetközi stáb által megálmodott és színre vitt előadás a szokványostól eltérő, érdekfeszítő élményt ígér.

A fiatal Friedrich Schiller első drámája gondolatiságában gazdag, drámai képektől túláradó nyelvezettel megírt mű. Olyan örökérvényű kérdéseket jár körül, mint: Ki vagyok és kinek kell lennem? Identitáskeresésünkben hol vannak értékeink határai? Az elveszettség érzetének milyen dimenziói vannak? Hol húzódik meg a bűnösség és ártatlanság közötti vékony határ?  A nemzetközi stáb által megálmodott és színre vitt előadás a szokványostól eltérő, érdekfeszítő élményt ígér.

Az előadás gazdag háttérinformációt tartalmazó online műsorfüzete a Margó, a következő linken tekinthető meg: https://www.sutori.com/en/story/margo–1Ki7RNDioZ5txHDeVC7rKKBf

A Meghatározatlan időre című kirakatszínházi előadás a világjárvány idején született, mely zárójelbe tette azt a rutint, amivel hozzáállunk a mindennapi színházcsináláshoz, színházba járáshoz. A színészek a város kirakataiban keresik a kapcsolatteremtés lehetőségeit, személyes történetekből inspirált hétperces jeleneteken keresztül. Mert a Másik nélkül lehet, de nem érdemes.

Az előadás gazdag háttérinformációt tartalmazó online műsorfüzete a Margó, a következő linken tekinthető meg: https://www.sutori.com/en/story/margo–qjjmw6jD6ZWngjcpLD5X8FYt

a Tomcsa Sándor Színház közleménye

Loading