Indul az új évad a Tomcsa Sándor Színházban

Színházunk nyolc bemutatóval készül a 2020/2021-es évadra, a kedvezményes bérletértékesítésünk augusztus 17-én, hétfőn kezdődött a színház jegypénztárában.

Aktuális, érdekfeszítő kérdéseket felvető kortárs szerzők műveire épülő, műfajában színes évaddal várjuk nézőinket, mellyel reményeink szerint minden korosztályt meg tudunk szólítani.

Terveink szerint az évadot Elise Wilk fiatal, brassói szász származású drámaíró, újságíró egyik legtöbb nyelvre lefordított és legtöbbet játszott, a romániai tinédzserek problémáival foglalkozó művének A zöld macskának kocsmaszínházi, szabadtéri előadásával nyitjuk, Tóth Árpád rendezésében. Az elmúlt két évben egyre nagyobb hangsúlyt helyezett színházunk, a kamaszoknak szóló előadásokra, programokra. szinT – színházi nevelési programunk kínálata az idén is bővül, hiszen szeptember kerül bemutatásra első osztálytermi előadásunk a Hullám, mely a budapesti színházi neveléssel foglalkozó módszertani műhellyel, kialakított együttműködés keretében jön létre, Meszlényi Bodnár Zoltán rendezésében. Az idei évadtól Margó címet viselő interaktív műsorfüzetet is készítünk, minden diákbérletes előadásunkról. Szándékunk, hogy a honlapunkon elérhető Margó minden kiadványa, gondolatébresztő, gazdag háttér-információkat tartalmazó, izgalmas és provokatív legyen.

Színházunk színművésze, rendezője álmodta színpadra a Kiss Csaba erdélyi származású Jászai Mari-díjas és József Attila- díjas drámaíró, rendező egy érdekfeszítő kétszemélyes színészdarabját, az Esti próbát is. A két friss kortárs szöveget egy harmadik is követi: Yoko Ogawa kortárs japán írónő novelláira épülő Bosszú munkacímet viselő előadást Botos Bálint fiatal rendező állítja színpadra. „Az írónő varázslatosan bizarr és hétköznapian ismerős jelenetekben beszél a gyászról, a ragaszkodásról, elmúlásról és elengedésről.” (vallja a darab dramatugja, Kovács Bea). Szilveszteri előadásunk egy a filmeseket is több ízben megihlető, világsikernek örvendő komédia Neil Simon: Furcsa pár lesz, a színházunkhoz másodízben visszatérő Lendvai Zoltán rendezésében. 2021 második nagyszínpadi előadása Száll a kakukk a fészkére c. világhírű regény és filmadaptáció színpadi változata, melyet a Nem lesz reggel, Fred és A mi kis városunk c. előadásaink rendezője, Vladimir Anton állít színpadra. A nagyszínpadi előadások sorát a Pintér Béla jegyezte Kaisers Tv, Ungarn c. előadás zárja, Anger Zsolt rendezésében. Melyet a járványügyi rendelkezések miatt kényszerült színházunk erre az évadra átütemezni.  Az Udvarhely Bábműhely sem ül tétlen, hiszen újabb bábelőadással kedveskednek a kicsiknek, Az öreg király hagyatéka címmel, Szabó Attila rendezésében. Szeptember folyamán élményszínházi produkcióval is készülnek. Az interaktív szabadtéri, Benedek Elek mesék alapján készülő bábelőadást a Sétatéri Parkban mutatják be. A meseelőadásunkkal Csukás István emléke előtt is tisztelegve az alkotócsapat elindult a szerző Hapci-rakéta a Hókuszpókusz-szigetekre meséjének vázán, és divised-módszerrel feldolgozták a saját gyerekkoruk, szülői tapasztalataik fontosabb pontjait. Az előadás egy háromgyerekes kutyás család karanténmeséje, Dani, Pircsi és Pityike fejlődéstörténete, zenével.

Dacolva a bizonytalansággal, mi az állandóság mellett raktuk le a voksunkat, kezdődik az új évad és mi meghirdetjük bérletházainkat! Ezért arra szólítjuk fel nézőinket, hogy szavazzanak az állandóságra: és váltsanak bérletet előadásainkra!

Hat bérletház közül választhatnak felnőtt nézőink az új évadban valamint az idén is meghirdetjük szabad és Mecénás bérletünket, hogy minden bérletvásárló a számára legkedvezőbb időpontban látogathasson el az előadásokra. Szeretnénk kedvezményes bérletvásárlási lehetőséggel megköszönni a korlátozások után visszatérő nézőink bizalmát, ezért jelentős árengedménnyel vásárolhatják meg bérleteinket. A bérletekkel kapcsolatos részleteket itt olvashatják:

szinhaz.ro

https://szinhaz.ro/berlethirdetes-a-tomcsa-sandor-szinhazban/?fbclid=IwAR3hu9xFWYzI3-UbC67qKL_7rxgLN2dh_vIXnxZKPuxYcKUBUWO_Ie8KzO0

Részletes tájékoztatásért keressék a színház munkatársait a jegypénztárban, amely augusztus 17-étől, 11-14 és 15-17 óra között tart nyitva.

Tomcsa Sándor Színház – sajtóközlemény

Loading