Karanténmese bemutató a Tomcsa Sándor Színházban

Az öreg király hagyatéka c. bábelőadás után, vasárnap, ismét családi bemutatót tart a Tomcsa Sándor Színház. Csukás István emléke előtt tisztelegve, tűzte műsorára a társulat az író Hapci-rakéta a Hókuszpókusz-szigetekre c. műve nyomán készült Hapci-szigetek című előadást.

Az elmúlt időszak élethelyzeteinek feloldásában megoldásokat kínáló meseelőadás a teljes Csukás-világ több elemét segítségül hívva járja körbe, hogy mit jelenthet az együttlét, milyen feszültségeket szülhet az egymásrautaltság, hogy mennyiben járul hozzá az egymásra figyelés a fejlődésünkhöz. A Csukás-műből kiinduló, az alkotók saját gyermekkori élményeit a közösségi módszer révén egybeszövő előadás egy háromgyerekes kutyás család karanténmeséje, Dani, Pircsi és Pityike fejlődéstörténete, zenével.

Az előadást Dávid Péter rendezte, az előadás elkészítésében György Eszter jelmeztervező, Golicza Előd díszlettervező, Bocsárdi Magor zeneszerző valamint Győrfi Kata dramaturg voltak a rendező közvetlen munkatársai. Játsszák: Szűcs- Olcsváry Gellért, Varga Márta, Esti Norbert, Lukács Emőke, Jakab Tamás, Albert Orsolya.  

A Hapci-szigetek bemutatójára, február 7-én, vasárnap 17 órától kerül sor. A bemutatón kedvezménnyel kedveskedik nézőinek a színház, ugyanis a csak a felnőtt nézőknek kell fizetniük, a gyerekek ingyen tekinthetik meg az alkotók által hatéves kortól ajánlott előadást. A bemutatót követően még két alkalommal lesz látható az előadás ebben a hónapban, februárban 8-án, hétfőn,  18 órától és február 9-én, kedden  a meghirdetett időponttól eltérően 10 órától. 

Tomcsa Sándor Színház – sajtóközlemény

Loading