Kezdődnek a nagyszebeni Hungarikum Napok!

Június 30. és július 2. között a nagyszebeni skanzenben számos gasztronómiai és kulturális program, kézműves vásár, interaktív műhelyek, gyermekprogramok, hagyományos termékek és sok más meglepetés várja az érdeklődőket a tizennegyedik HUNGARIKUM Napokon.

A jól ismert Főzőversenyre július 1-jén, szombaton kerül sor és a nagyközönség is megkóstolhatja a 27 csapat főztjét, amelyek két kategóriában versenyeznek: gulyás és más magyar ételek bográcsban, hagyományosan elkészítve.
Vasárnap különleges kulináris nap vár a közönségre, hisz a zsűri tagjai és a vendég szakácsok bemutatják a magyar gasztronómia világát. Az ételeket a látogatók is megkóstolhatják: alföldi gulyás, karcagi birkapörkölt, dámszarvas pörkölt cigányosan, nagyszebeni bográcsos, mohácsi sokacbab, erdélyi birkagulyás, székelygulyás, körömpörkölt, ponty halászlé, csirkepaprikás, magyaros gombaleves és csöröge, székely lángos, paprikás kürtőskalács is készül majd. A Mikóujfalusi Rakott Ág desszertkülönlegességet, pedig szombaton kóstolhatják meg a látogatók.
A kulturális programok szintén gazdagok, 12 előadás és műsor várja a nézőket: a Nagyszebeni Citeracsoport, a pécsi Daniel Brass Dance, a Bekecs Néptáncszínház, a kolozsvári Tokos zenekar. a magyarországi Tatros, a kézdivásárhelyi Finom zenekar és a sepsiszentgyörgyi Aranyszívek nyugdíjasok énekkara és nem utolsó sorban a budapesti Eszterlánc együttes. Az első fellépő, viszont pénteken este 18 órától lép színpadra és nem más, mint az utóbbi években több szakmai díjat elnyerő, szászrégeni Dream Flow zenekar.
 
Szeretettel várunk a térség legismertebb szabadtéri, magyar eseményére a nagyszebeni Astra Múzeum Skanzenjébe!

Főszervező: HÍD – Szebeni Magyarok Egyesülete, Társszervező: ASTRA Múzeum

Támogatók: Nagyszeben Polgármesteri Hivatala, Szeben Megyei Tanács, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Miniszterelnökség – Nemzeti Együttműködési Alap, RMDSZ – Communitas Alapítvány, Evida SRL

Partnerek: EMKE – Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, Kovászna Megyei Tanács és Kulturális Központ, Nemzeti Művelődési Intézet, Tiszavárkonyért Kulturális Egyesület,  Contact Szolnok, Határokon Túli Magyarságért Alapítvány Pécs, EMKISZ – Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete,  Erdélyi Magyar Fesztiválszövetség, Nagyszebeni Művelődési Otthon, Szeben Megye Turisztikai Egyesülete, Nagyszebeni Református Egyházközség, Nagyszebeni Római Katolikus Egyházközség, Lyra Vendéglő, Lor.And Take Away, Café Drinks, Szicsek Pálinka, Bíbor Birtok, Bere SB, Gulyás Master, Hungarikum Shop, Szent Benedek Pincészet, Choco House.

Médiapartnerek: MTVA – Duna TV, Erdély TV, Zile şi Nopţi, Hermannstadter Zeitung, Tribuna, Szabadság, Háromszék, Művelődés, City FM, Kolozsvári Rádió, Kolozsvári TV, Marosvásárhelyi Rádió, Székelyhon.ro, KronikaOnline.ro, Maszol.ro, Sibiul în Imagini, Strada Cetății, Sibiul Azi, Sibiu City App, FestivApp, Szeben.ro.

HÍD Egyesület – Magyar Ház – sajtóközlemény

Loading