Kolozsváron vendégszerepelt az Udvarhely Bábműhely

Február 23. és 27. között a kolozsvári Váróterem Projekt vendége volt az Udvarhely Bábműhely. A vendégjáték az Udvarhely Bábműhely és a kolozsvári független társulat előadáscserére alapuló együttműködésében valósult meg, melynek keretében a székelyudvarhelyi társulat két előadását láthatták Kolozsvárott: a Béka-királykisasszony ifjúsági előadást és a kisebbeket megszólító Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai című vásári bábjátékot.

Három alkalommal örvendeztették a gyerekeket vásári bábjátékukkal a szereplők: Szűcs-Olcsváry Gellért, Lukács Emőke és László Kata. Az előadást magyar népmesék nyomán írta, tervezte és rendezte: Aracs Eszter.

A Béka-királykisasszony című ifjúsági bábelőadást két alkalommal játszották, amit Kolozsvári Grandpierre Emil és Benedek Elek meséi nyomán írta, rendezte és játsszik: Lukács Emőke. A zenéjét Pásztor Márk és Pál Attila színművészek írták és játsszák. A 12 éven felülieknek szóló népmese zenével és bábokkal mesél férfiról, nőről, szerelemről és fájdalomról. A népmesékre jellemző sok-sok emberöltőnyi bölcsesség párlataként nem arról beszél, hogy minden rendben van, hanem, hogy minden rendbe hozható. Erőt meríthetünk ebből a történetből, újra felszíthatjuk a lelkünk mélyén lakozó igazságot, hogy érdemes szeretni, érdemes megvívni a harcot önmagunkkal, érdemes és lehet megbocsátani – áll az előadás ismertetőjében.

Mindkét előadás szép sikernek örvendett a kincses város gyerekeinek körében.

Tomcsa Sándor Színház – sajtóközlemény

Loading