Mácsai Pál és Molnár Piroska az Aradi Kamaraszínház decemberi vendégei között

Nagy formátumú előadóművészekkel érkezik a december. Molnár Piroska Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művésszel, valamint Mácsai Pál Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művésszel is találkozhatnak az Aradi Kamaraszínház nézői. A Fonogram díjas Cimbaliband zenekarral pedig együtt hangolódunk a karácsonyra.

December 5-én, kedden 19 órakor az Orlai Produkció vendégjátékát, Amy Herczog szomorkás vígjátékát, a Jaj, Nagyi! című előadást láthatják a nézők a Bábszínház termében. A bensőséges és szeretetteli darab egy olyan történetet tár a nézők elé, amely a generációk közötti kapcsolódásról, a bizalomról, az őszinteségről és az öregséggel való szembenézésről is szól. Komoly problémákat vet fel könnyed köntösben, sok humorral. Ha az unokája hajnali háromkor becsönget egy biciklit tolva, nagy hátizsákkal, hogy csak éppen erre járt, akkor mit tesz a jó nagymama? Először is, a fülébe egy hallókészüléket, aztán pedig nekilát, hogy szállást biztosítson a nagy utazónak. Így kezdődik a nagy nemzetközi kritikai és közönségsikert aratott komédia, amelyben két generáció, két külön világ, két gondolkodásmód és sok ki nem mondott szó keveredik szívmelengető és humoros koktéllá. Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

A szerző, a számtalan szakmai díjjal elismert Amy Herzog drámaíró darabjai az Off-Broadwayn, New York művészszínházi negyedében a legsikeresebbek közé számítanak, a Jaj, Nagyi! 2013-ban a Pulitzer-díj dráma kategóriájának döntősei között volt. A Szabó Máté rendezte előadásban Molnár Piroska a Nemzet Színésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész mellett két fiatal tehetség, Rohonyi Barnabás és László Lili lépnek színpadra.

A Jaj, Nagyi! című vígjáték az Aradi Kamaraszínház idei évadának nagytermi produkciói között szerepel, kizárólag a nagyszínházi bérletek érvényesek rá. Azonban a nagyszínház túlfoglaltsága miatt a Kamaraszínháznak sajnos nem áll módjában a nagyszínház termében megtartani az előadást. Így a nézők a Bábszínházban tekinthetik meg a produkciót, szabad helyekre szóló jegyeket nem áll módunkban árusítani. A megvásárolt bérletek nem székhez kötöttek, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik! Kérjük, hogy azok a nagyszínházi bérletesek, akik nem tudnak eljönni az előadásra, jelezzék időben a 0744-475147-es telefonszámon, hogy akik nem rendelkeznek bérlettel, lehetőségük legyen jegyvásárlásra.

December 11-én, hétfőn 19 órakor egy zseniális író, Örkény István szelleme és két hasonlóképp nagy formátumú, Örkény világára kivételes érzékenységgel rezonáló előadóművész, Mácsai Pál és Lukács Miklós várja nézőinket a nagyszínpadon. Az élet értelme – Egypercesek száz percben című Örkény-esten ismét meggyőződhetünk arról, hogy az egyperceseken nem fog az idő, nem avulnak, hiszen szerzőjük meglátta, ami bennünk és körülöttünk nem változik: az örök emberit. Örkény István novelláiból olvas Mácsai Pál, cimbalmozik Lukács Miklós, a szó és a cimbalom által pedig az örkényi világ a maga teljes pompájában magával ragadóan kel életre.  Örkény István „Egyperces novellák” című kötete 1968-ban jelent meg először. Az egyik oldalon a közlés minimuma, a másikon a képzelet maximuma. Az írásokban ott az apró darabokra hullt közös ideáink groteszk látványa, de megfordítva is: a banalitásokban az élet titokzatos teljessége. A műfaj ma már fogalom, sok sora szállóige, alakjai, helyzetei beépültek nyelvünkbe, gondolkodásunkba.

A december 11-i előadásra a nagyszínházi bérletek érvényesek, valamint a szabad helyekre jegyek válthatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon.

December 19-én, kedden 19 órakor az Arad-belvárosi evangélikus-lutheránus templomban a Cimbaliband koncertjével hangolódunk a karácsonyra. A Dicsérjétek őt pengő czimbalmokkal! című műsorban közkedvelt karácsonyi dallamok és a legnagyobb Cimbaliband slágerek szólalnak meg hungarikum hangszerünk, a cimbalom főszereplésével. Az egyórás koncert alatt karácsonyi népzenei feldolgozások, eredeti dallamok és klasszikus zenei csemegék is hallhatóak egyaránt. A Fonogram díjas Cimbaliband elhozza nekünk az igazi adventi hangulatot, ünnepi díszbe öltöztetve ezzel szívünket, s lelkünket. Unger Balázs Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett művész, a Népművészet Ifjú Mestere garancia a minőségi szórakozásra!

A Cimbaliband december 19-i koncertjére érvényesek a nagyszínházi és Kamara-bérletek egyaránt, valamint jegyek válthatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán és pénteken 10-16 óra között, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.