MADÁRZSOKÉ A 13. dráMA kortárs színházi találkozón

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a Tandori Dezső életművéből készült MADÁRZSOKÉ című performanszával vendégszerepel a 13. dráMA kortárs színházi találkozón. A Keresztes Attila rendezésében bemutatott produkcióra szeptember 22-én, csütörtökön két alkalommal, 17:00 illetve 19:00 órától kerül sor a Tomcsa Sándor Színház Nagytermében, Székelyudvarhelyen

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata ünnepi műsorával idei évadában a költő, író, intermediális grafikus Tandori Dezsőre emlékezik. Életműve maga a játék – játék a nyelvvel, a szavakkal, a formákkal, játék az irodalommal és a művészettel, egyben gyakran játék a halál gondolatával is. Ez az életmű a posztmodern jegyében épp sokszínűségében egységes, újra és újra megragadva az „itt lét“, az evilági létezés esszenciáját.

Változott szereposztás: Bálint Örs, Bartha László Zsolt, Henn János, Ferenczi H. István, Rózsa László, Varga Balázs.

Zeneszerző: Boros Csaba; dramaturg: Szabó Réka; videó: Sebesi Sándor; sound design: Oláh Vince, Trucza Samu; ügyelő: Rigmányi Lehel.

A 14 éven felülieknek ajánlott előadásra jegyeket személyesen, a Tomcsa Sándor Színház jegypénztárában lehet váltani, hétköznaponként 11:00- 14:00 illetve 15:00-17:00 óra között.

Bővebb információkért látogassanak el a Tompa Miklós Társulat honlapjára illetve Facebook-oldalára (www.nemzetiszinhaz.ro; https://www.facebook.com/tompamiklos/) vagy a Fesztivál oldalára (https://www.facebook.com/draMA.kortarsszinhazitalalkozo ).

Marosvásárhelyi Nemzeti Színház – sajtóközlemény

Loading