Megkezdődött az évad a Tomcsa Sándor Színházban

Hagyományaihoz hűen, névadójának születési évfordulóján augusztus 27-én tartotta évadnyitó társulati ülését a Tomcsa Sándor Színház.

Új művészeti vezetőt köszönthetett a társulat Dálnoky Réka személyében, akit Nagy Pál, igazgató a frissen induló évadtól kért fel a színház művészeti munkájának irányítására. Dálnoky Réka már több ízben dolgozott együtt a társulattal, két előadás: a Tomcsa novellákból készült Humoreszkek című egyéni műsor és a Román Színházi Szövetség (UNITER) által legjobb előadás díjára jelölt Thornton Wildner: A mi kis városunk dramaturgjaként, valamint a tavalyi XI. dráMa szervezésében is jelentős szerepet vállat, a fesztivál művészeti koordinátoraként.

A társulati ülést követően a színház alkalmazottai virágokat helyeztek el az intézmény névadója Tomcsa Sándor, drámaíró, karikaturista, publicista és a tavaly elhunyt, Boda Szász Kriszta, színművésznő sírjánál.

A színház falai között már javában zajlanak Elise Wilk fiatal brassói szász származású drámaíró, A zöld macska című művének próbái. A romániai tinédzserek problémáival foglalkozó, több helyszínre tervezett előadást Tóth Árpád rendezésében várhatóan szeptemberben mutatja be a társulat. Hamarosan kezdődnek a színház első osztálytermi előadásának a Hullám próbái is, Meszlényi-Bodnár Zoltán rendezésében.

A Tomcsa Sándor Színház a közönség előtt is hamarosan megnyíló évadban ígéretes, a társulat és a közönség számára is aktuális kérdéseket felvető nyolc bemutatóval, műsoron tartott előadássokkal, vendégjátékokkal, szinT nevelési programmal és új jegyértékesítési rendszerrel várja a nézőit a 2020/2021-es évadban.

Tomcsa Sándor Színház – sajtóközlemény

Loading