Online előadás és családi hétvége a Tomcsa Sándor Színházban

A MASZÍN találkozó megszervezése és a magyar költészet napi rendezvény után online előadással és családi programokkal készül a héten a Tomcsa Sándor Színház.

Április 11-én, „árasszuk el a várost versekkel” gondolat jegyében, vasárnap, a magyar költészet napjára készülve a székelyudvarhelyi színház társulata kedvenc verseikkel lepték meg a város lakóit. A virágok között, fákat díszítve, oszlopokon, bárpulton, parkoló- és bankautomatán és még számos izgalmas helyen olvashatóak a magyar költészet remekei, melyek reméljük még sokáig felkutathatók, olvashatók maradnak.

Ismét látható lesz a héten a Tomcsa Sándor Színház, az első, kimondottan az online térre készült előadása, Beckett Rövidek címmel Zakariás Zalán rendezésében.

Beckett drámáit mindenféle különc alakok népesítik be. Eltévedt emberek, akik a helyüket keresik egy értelem és rendszer nélküli világban. Képtelenek igazi emberi kapcsolatokat teremteni, és elvesznek az ismétlés rutinjában. Olykor meglepő derűvel, máskor mániákus rögeszmékbe merülve éldegélnek egyik percről a másikra az örökkévalóságig. A Samuel Beckett Rövidek előadás egy-egy szilánkot mutat meg ezeknek az embereknek a szánalmas, megrázó vagy nevetséges mindennapjaiból. Az online előadás a színház Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/tomcsasandorszinhaz  lesz megtekinthető, román nyelvű felirattal, április 14-én, szerdán este 19 órától. A Beckett Rövidek 24 órán át lesz elérhető a felületen.  A produkció a Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ  „Kulturális Programok Hargita Megyéből” programjának részeként jött létre.

Családi hétvégét szervez a Tomcsa Sándor Színház, hiszen két előadással várja a kicsiket és nagyokat egyaránt az Udvarhely Bábműhely előadásaira.  A kisebb korosztálynak szóló Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai c. vásári bábjáték,  április 17-én, szombaton 11 órától  lesz megtekinthető, színpadi stúdió körülmények között. Az előadást magyar népmesék nyomán írta, tervezte és rendezte, Aracs Eszter.

12 éven felüli korosztályt megszólító, kétszeresen díjazott ifjúsági előadást, a Béka- királykisasszonyt, vasárnap, árpilis 18-án, 18 órától játssza az Udvarhely Bábműhely. Az előadást Kolozsvári Grandpierre Emil és Benedek Elek meséi nyomán írta, rendezte és játssza: Lukács Emőke. A zenéjét Pásztor Márk és Pál Attila színművészek írták.

Az előadásunkat színpadra épített stúdiótérben, csökkentett nézőtérrel játssza a társulat ezért csak előzetes helyfoglalással tudnak jegyet biztosítani. Jegyek személyesen válthatók a jegypénztárban hétköznapokon 11-14 és 15-17 órák között. Tel: +40 266 212131.

Tomcsa Sándor Színház – sajtóközlemény

Loading