PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – Zenés vendégelőadás Csoóri Sándor életműve alapján

A Tompa Miklós Társulat áprilisi műsorában újra szerepel a Csoóri Sándor életműve alapján, Vecsei H. Miklós és barátai összeállításában készült zenés előadás, PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN címmel. A produkciót korábban is vendégül látta a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház. A népszerű alkotás ezúttal szélesebb közönség elé kerül, április 6-án, szerdán 19:00 órától a Színház Nagytermében tekinthető meg. 

Vecsei H. Miklós és csapata Arany János, József Attila és Pilinszky János életműve után most Csoóri Sándor munkássága előtt tisztelegve hozott létre egy koncert-színházi előadást, amely a mai eltávolodás és uniformizálódás ellen keres szenvedélyes és egymásra figyeléssel teli válaszokat.

„Akkor még nem volt háború
s nem kellett egyetlen szorongás
és egyetlen bosszú bűvöletében élnem –
Úszott a Nap a szarvasok szemében
s szép neve volt a Földnek,
gyermeki szép neve volt.

 


Birsalmasárga hegy, pincék és seregélyek,
a piros szőlővessző időmön átparázslik.
Mindenütt nyár van most is,
de ez már másik –
visszhangot keresek és társakat, hogy éljek.”

Az előadást játsszák: Vecsei H. Miklós; Hegedűs Bori; Mihalik Ábel (Hiperkarma, Kispál és a borz); Ratkóczi Huba (SeeN); Frimmel Jakab (Abel Label). Rendező: Vecsei H. Miklós; látvány: Kiégő Izzók.

A zenés műsor jegyei személyesen a Színház nagytermi jegypénztárában kaphatók (telefonszám: 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint online, a Biletmaster oldalán:  https://tm.biletmaster.ro/hun/Event/44003593/Vecsei-H-Miklos-es-baratai—Parbeszed-sotetben—Koncertszinhaz-Csoori-Sandor-eletmuve-alapjan

Bővebb információkért kövessék a Tompa Miklós Társulat honlapját (https://nemzetiszinhaz.ro/play/parbeszed-sotetben/), valamint Facebook oldalát (https://www.facebook.com/tompamiklos).

Marosvásárhelyi Nemzeti Színház – sajtóközlemény

Loading