Új helyszínen a VIBE KOLI, a VIBE Fesztivál tudásfóruma

Új helyszínen jelentkezik, és a megszokott változatos programkínálattal szólítja meg a fiatalokat a VIBE KOLI, a VIBE Fesztivál tudásfóruma.

Idén hatodik kiadásához érkezik a VIBE Fesztivál, mely az évek során Erdély legnagyobb magyar fesztiváljává nőtte ki magát, és fiatalok ezrei számára jelent biztos pontot a nyári szünidőben. A fesztivál a kezdetek óta küldetésének tartja, hogy a zenei programokon túl hasznos szakmai útmutatással szolgáljon a résztvevők számára, így született meg a VIBE KOLI, a karizmatikus előadók, izgalmas workshopok és tabuk nélküli beszélgetések fóruma.

A VIBE KOLI idei legnagyobb újdonsága, hogy még közelebb kerül a fesztiválozókhoz: a víkendtelep helyett az esti bulik helyszínének szomszédságába költözik, hogy még elérhetőbbé váljon a résztvevők számára. Ami viszont nem változik, az a tudásfórum megszokott színvonala.

Főtámogatóként a BCR, szakmai partnerként a Mathias Corvinus Collegium (MCC) jóvoltából, illetve a CodeSpring és InCube Language School támogatásával idén is több hazai és nemzetközi előadó fogja megosztani értékes tapasztalatait, kutatási eredményeit a fesztiválozókkal. A cél idén sem változik: újra minőségi, tartalmas időtöltést biztosítani napközben az érdeklődő, nyitott fiataloknak.

„A VIBE KOLI nemcsak a tudásbővítésről és készségfejlesztésről szól, hanem a gyakorlatba ültethető, hasznos tanácsokról is. Azt szeretnénk megmutatni, hogy a magyar fiatalok itthon, Erdélyben is lehetnek sikeresek. Minden feltétel és eszköz adott ahhoz, hogy a megfelelő szorgalommal és hozzáállással párosítva valaki sikeres legyen. Meghívott előadóink ehhez nyújtanak inspirációt, bátorítást és szakmai segítséget” – fogalmazott Bodnár A. Barbara programigazgató.

A VIBE KOLI keretében szó lesz – a teljesség igénye nélkül – az MI alkalmazási lehetőségeiről, a jelenlegi oktatási rendszer kreativitásra gyakorolt hatásáról, a fiatalok pénzügyi és párkapcsolati preferenciáiról, a klímaváltozásról szóló kommunikáció pszichológiai hatásairól, a fiatalok lakhatási nehézségeiről, továbbá a családi hagyományok, rítusok és szertartások fontosságáról. 

Nagy érdeklődésre tarthat számot dr. Hevesi Kriszta, Magyarország legismertebb szexuálpszichológusának előadása, akivel tabuk nélkül lehet beszélgetni a fiatalokat leginkább érdeklő párkapcsolati témákról. Szintén népszerű előadónak számít dr. Constantinovits Milán, a Mathias Corvinus Collegium szakmai főigazgató-helyettese, aki a lámpaláz leküzdéséről, illetve a verbális és nonverbális kommunikációs eszközök fontosságáról fog beszélni előadásában.

Pályakezdők számára kihagyhatatlan kerekasztal-beszélgetésnek ígérkezik a vállalkozói szféra képviselőinek előadása. Itt arról fognak tippeket adni, hogy hogyan lehet meghódítani Erdély legmenőbb cégeit. A beszélgetés meghívottai: Szathmáry Zsolt (Performia Románia, ügyvezető igazgató, személyzeti menedzsment tanácsadó), Kerekes Botond Géza (Triplast, társtulajdonos, gazdasági igazgató), Gogolák Zsolt (Multinvest, a cégcsoport elnöke), moderál Parajdi Borbála (Eurotop Consulting, ügyvezető igazgató, társtulajdonos).

A VIBE KOLI programkínálatáról az esemény Facebook– és Instagram-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

A VIBE Fesztiválra szóló jegyeket a vibefestival.ro honlapon szerezhetik be az érdeklődők.