Útnak undul az első magyar (nép)mese fesztivál : A mese örök!

Mesekocsma, diafilmvetítés, Vida Ágnes, Zámborszky Eszter és sok más programmal indul útnak az első magyar (nép)mese fesztivál : A mese örök!

A nagyváradi Könyvmentők Egyesülete szeretettel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt szeptember 30. és október 2. között ! 


Csukás István következő gondolatai inspirálták a mesefesztivál névadását:
„A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönsége is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök. Mert mi a gyerek viszonya a világhoz? Meg akarja ismerni, és meg akarja hódítani, és ebben segít többek között a mese is. ” 
A 3 napos esemény fő célja a mese, az olvasás, a népi kultúra népszerűsítése mellett a népi és kulturális örökségünk ápolása és továbbadása.
Az esemény során befolyt összegek a Guttenberg-iskola program kasszájába kerülnek.


„A magyar népmese páratlan (az Óperenciás-tengeren innen és túl is), hiszen sokfélesége, gazdagsága egyedülálló. Gondoljuk csak bele Európában nem ismerik a hét fejű sárkányt, a hetedhét országot. Általuk kifejezésre válik az igazságba vetett hit, a csoda ígérete, az útkeresés fontossága, az akadályok leküzdése általi fejlődés s egyúttal a kalandok során ismeretlen világok megismerése. A mesehősök nyitott szemmel és szívvel haladnak a cél felé, akadályokat leküzdve, ahogy haladnak gyermekeink és mi is a hétköznapi élet megpróbáltatásokkal teli ösvényein. Ezen mesék hősei cinkos társaink, kik segítőinkké válnak, ha nyitott szívvel fordulunk feléjük.” – hangzik „A mese örök!”-Magyar (nép)mese beharangozójában.

 


A hosszú hétvégén diafilmvetítéssel, könyvvásárral, könyv-csere akcióval, felnőtteknek szóló mesékkel kápráztatja el a „Tekergő Mesekocsmába” betérőeket Hajós Erika és Bukocs János elismert mesemondók, kiknek meséit Dr.Brugós Anikó által tolmácsolt dalai fokozzák a mesebeli hangulatot, de sok más színes program vár a résztvevőkre. Vasárnap ellátogat Nagyváradra Vida Ágnes és Zámborszky Eszter, interaktív előadásaik segítségével megtudhatjuk, hogy a mese miként segít a gyermekek fejlődésében, különböző helyzetek megoldásában illetve hitelesen felnőtteké válásában.


Az eseményt támogatni is lehet ( cégek esetén szponzor szerződés kötése is lehetséges, a salvatoriidecarti@gmail.com címen igényelhető) banki utalás formájában illetve az eseményen a kihelyezett perselybe elhelyezett összeggel.
Minden összeg számít, köszönjük!


Banki utalás esetén az adatok:
IBAN: RO34 RNCB 0032 1719 2653 0001
Bank: BCR
Kedvezményezett: ASOCIATIA SALVATORII DE CARTI
Részletek: mesefesztival donatie


Revolut:
user: @botakriszta, 0721603851 
Részletek: mesefesztival donație


További részletek a programról:
https://fb.me/e/1Gu3MzlQZ


Ne feledd, a mese örök, a jó mindig elnyeri méltó jutalmát! 

A nagyváradi Könyvmentők Egyesületének sajtóközleménye

Loading