A legjobb televíziós/ teleplay előadás díjára jelölte az UNITER a Tomcsa Sándor Színház Beckett RÖVIDEK | SCURTE | SHORTS című filmes színházi kísérletét

A Román Színházi Szövetség (UNITER) május 27-én, csütörtökön tette közzé a 2020-as év UNITER- díjra jelöltjeinek listáját. Színházunk Beckett RÖVIDEK | SCURTE | SHORTS című produkcióját a Legjobb televíziós/ teleplay előadás díjára jelölte a XXIX. UNITER Gála Oana Cristea Grigorescu, Claudiu Groza és Cristina Rusiecki színházkritikusokból álló jelölő-zsűrije. Nagy öröm számunkra, hogy a tavaly két díjra is jelölt A mi kis városunk c. előadásunk után, ismét díjra jelölték a Tomcsa Sándor Színház egyik produkcióját, fontos visszajelzés ez számunkra. A díjak és jelölések megerősítenek abban, hogy a munkánkat nem csak a nézőink, hanem a szakma is értékeli és elismeri.

A társulatunk első filmes színházi kísérlete a RÖVIDEK | SCURTE | SHORTS egy kreatív, lelkes csapatmunka eredményeként kimondottan az online térre készült, érzékenyen reagálva a járványhelyzet teremtette körülményekre. Az előadást 2020 decemberében mutattuk be, Zakariás Zalán rendezésében.

Beckett drámáit mindenféle különc alakok népesítik be. Eltévedt emberek, akik a helyüket keresik egy értelem és rendszer nélküli világban. Képtelenek igazi emberi kapcsolatokat teremteni, és elvesznek az ismétlés rutinjában. Olykor meglepő derűvel, máskor mániákus rögeszmékbe merülve éldegélnek egyik percről a másikra az örökkévalóságig. A Samuel Beckett előadás egy-egy szilánkot mutat meg ezeknek az embereknek a szánalmas, megrázó vagy nevetséges mindennapjaiból.

Az előadás gazdag háttér információt tartalmazó online műsorfüzete a Margó, a következő linken tekinthető meg:

https://www.sutori.com/story/margo–hxqgti8E1R9LYq4vRua4KGnN

a Tomcsa Sándor Színház közleménye

Loading