Adventi varázslat a Tomcsa Sándor Színházban

Az adventi időszakban a betlehemi történet a székelyudvarhelyi színházban is megelevenedik, bábokkal, zenével és énekkel fűszerezett élő játékkal, Gyermek születék címmel az Udvarhely Bábműhely előadásában. A tavaly bemutatott, a szeretetet központba állító produkciót új szereposztással láthatja a nagyérdemű december 20-án, vasárnap két alkalommal 16 és 18 órától, 21-én, hétfőn és 22-én, kedden 18 órától.

„Nagyon régen történt mind az, amiről szó esik, olyan régen, hogy akkor még egyetlen élőlény sem lakta a földet. Nem voltak házak, se kicsik, se nagyok. Nem voltak utcák, boltok, iskolák. Nem volt anya, apa és jóéjtpuszi sem volt, és születésnapod sem. Nem volt hang meg fény. Nem volt más csak a nagy üresség, a semmi.

Az előadásunk pedig arról szól, ami ezután következett: Ádám és Éva botlásáról – valamint beszélünk egy gyermekről, az Isten Fiáról, aki sok évvel ezelőtt egy istállóban született, hogy Ádám és Éva vétkét eltörölje és példát mutasson az isteni tervről: a Szeretetről.” – fogalmaz az előadás rendezője, Lukács Emőke, aki ez alkalommal Lőrincz Máthé Rozália osztályában végző harmadéves bábszakos hallgatóval, Stekbauer Hanzi Rékával és Osváth Ildikó vendégművésszel dolgozik együtt.

Tomcsa Sándor Gyermek születék

Az előadás születésének körülményeiről így vall a rendező: „Saját magam és az Udvarhely Bábműhely szerepét, helyét keresve Udvarhely közösségi életében egyre többször éreztem a vágyat, hogy egy betlehemes előadáson keresztül szólítsam meg a várost. Miért? Egyrészt, mert mindennek rendelt ideje van. Ezeket a rendelt időket pedig meg kell élni. Mi lehetne az adventi időszakban fontosabb egy közösség életében, mint a betlehemi kisded születése? Erre várunk, erre készülünk, még ha időnként a színes kirakatkavalkádban ki is ejtjük fókuszunkból.

Továbbá mi lehet egy szárnyait bontogató udvarhelyi bábszínház számára nagyobb tisztesség, annál, hogy Jézus jászola köré hívja a város apraja-nagyját, ezzel egyidőben pedig közönsége elé tárja apró gyermekét, ezt az Udvarhely Bábműhelyként nevezett törékeny bábszínházi törekvést.”

Az ünnep varázslatos és titokzatos voltát hirdető előadást a Művelődési Ház koncerttermében tekinthetik meg a nézők.

Az Gyermek születék című betlehemes játékunkat a színházunk, felére csökkentett nézőtérrel tudja játszani, ezért kizárólagosan csak előzetes helyfoglalással tudunk jegyet biztosítani. Jegyek elővételben személyesen válthatók a jegypénztárban hétköznapokon 11-14 és 15-17 órák között. Tel: +40 266 212131  

Tomcsa Sándor Színház – sajtóközlemény

Loading