Élő és online bemutató a Tomcsa Sándor Színházban

Két bemutatóval lepi meg közönségét a héten a Tomcsa Sándor Színház. December 10-én, csütörtökön, 19 órától tartja a székelyudvarhelyi színház az első kimondottan az online térre készült bemutatóját, Beckett rövidek címmel Zakariás Zalán rendezésében. Egy napra rá, hosszú idő után ismét élőben december 11-én, pénteken 19 órától az Esti próba című előadás kerül bemutatásra, amelyet Kiss Csaba kortárs drámaíró szövegéből Tóth Árpád, a társulat színésze állított színpadra, „kamaradráma zongorára” műfaji megjelöléssel. 

Beckett drámáit mindenféle különc alakok népesítik be. Eltévedt emberek, akik a helyüket keresik egy értelem és rendszer nélküli világban. Képtelenek igazi emberi kapcsolatokat teremteni, és elvesznek az ismétlés rutinjában. Olykor meglepő derűvel, máskor mániákus rögeszmékbe merülve éldegélnek egyik percről a másikra az örökkévalóságig. A Samuel Beckett rövidek előadás egy-egy szilánkot mutat meg ezeknek az embereknek a szánalmas, megrázó vagy nevetséges mindennapjaiból. Az online bemutató a színház Facebook-oldalán  lesz megtekinthető, csütörtökön este 19 órától, ami a következő linken érhető el: https://www.facebook.com/events/857385555029042 .   Az előadás a Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ  „Kulturális Programok Hargita Megyéből” programjának részeként jött létre, a Központ Facebook – oldalán is vetítve lesz december 16., 17. és 18-án este.   

Kiss Csaba kamaradrámájában két ember, egy férfi és egy nő, két színész kötéltáncának lehetünk tanúi, szerep, színész és magánember határán, akik egy pillanatra egymásba kapaszkodnak, de nem tudni, hogy túllendítik egymást egy-egy problémán, vagy a mélybe rántják a másikat. Csak egy találkozás, egy esti próba. Nem tudjuk, mi volt előtte, nem tudjuk mi lesz utána, egyáltalán találkoznak-e még. A fontos az, hogy itt és most mi történik két ember között. A pénteki bemutatót követően az előadás decemberben még három alkalommal lesz megtekinthető: december 12-én, szombaton, 14-én hétfőn, valamint 15- én kedden, mindhárom alkalommal 19 órától.  Az Esti próba című előadást a színház harmadára csökkentett nézőtérrel tudja játszani, ezért kizárólagosan csak előzetes helyfoglalással tudnak jegyet biztosítani. Jegyek személyesen válthatók a jegypénztárban hétköznapokon 11-14 és 15-17 órák között. Tel: Tel: +40 266 212131  

Mindkét bemutatóra egy egyedi kiadvánnyal is készül a színház.  A bemutató napján teszik közzé a színház honlapján és Facebook-oldalán a Margó címet viselő interaktív műsorfüzetét az előadásoknak. A kiadvány elsődleges célközönsége a középiskolás diákok, de mindenkit biztatnak a műsorfüzet megtekintésére, aki szeret játszani, valamint egy gondolatébresztő, gazdag háttér-információkat tartalmazó, izgalmas és provokatív kiadványt olvasna. 

Tomcsa Sándor Színház – sajtóközlemény

Loading