CSODAHÁZIKÓ – Kutya-tár A Tompa Miklós Társulat gyerekműsora a IX. Vásárhelyi Forgatag programkínálatában

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata 78. évadának első produkciója a legfiatalabb nézőkhöz szól egy újabb Csodaházikó-műsorral. A Benő Kinga vezetésével készülő Kutya-tár című gyerekműsor augusztus 28-án, vasárnap 12:00 órától, a IX. Vásárhelyi Forgatag – Csicsergő családi- és gyermekprogramok keretén belül a Marosvásárhelyi Várban tekinthető meg. 


„Harap-utca három alatt
megnyílott a kutya-tár,
síppal-dobbal megnyitotta
Kutyafülű Aladár.”

(Weöres Sándor: A Kutya-tár)


Nincs a világon még egy olyan állatfaj, amellyel annyira szoros lenne az emberiség kapcsolata, mint a kutyával. A négylábú kedvencek kiemelt helyet kapnak a gyermekirodalomban, hiszen a velük való különleges kötődés, a hűségük, a feltétel nélküli szeretetük mindig hálás témaként szolgál.


A Tompa Miklós Társulat színészei, a Csodaházikó sorozat legújabb interaktív gyermekelőadására, a Kutya-tárra hív minden kicsit és nagyot.


Szereplők: Bálint Örs, Benő Kinga, Csíki Szabolcs, Ferenczi H. István, Fodor Piroska, Kiss Bora, Korpos András, Nagy Dorottya.


Projektvezető: Benő Kinga
Ügyelő: Rigmányi Lehel


A gyerekműsor megtekintése ingyenes.


További információkért kövessék a Tompa Miklós Társulat honlapját (www.nemzetiszinhaz.ro), Facebook, valamint Instagram oldalát (https://www.facebook.com/tompamiklos; www.instagram.com/tompamiklostarsulat) illetve a Vásárhelyi Forgatag oldalait (https://www.facebook.com/forgatag; http://forgatag.ro/).

Fotó: Bereczky Sándor

Marosvásárhelyi Nemzeti Színház – sajtóközlemény

Loading