Hamarosan kezdődik a dráMA 12

A Tomcsa Sándor Színház és a Pro Theatrum Alapítvány által szervezett dráMA kortárs színházi találkozó idei témája a közös emlékezet, amely szeptember 20-26. között immár tizenkettedik alkalommal kívánja szolgálni a kortárs színházat, és drámát, lehetőséget teremtve a találkozásra, alkotói beszélgetésekre, eszmecserére. A hat nap alatt 13 társulat 15 közel- és a nem-annyira-közelmúltunkat feldolgozó előadása, három koncert, könyvbemutató, beszélgetések, rövidfilmek, műhelymunkák teszik színessé és kihagyhatatlanná a találkozót.

A programban román és magyar nyelvű előadások, gyermeknek szóló produkció, közösségi előadások, egyéni műsorok is szerepelnek. Az előadások kínálta élményeket előadás- és rövidfilmek vetítése is gazdagítja. Három koncert is színesíti a találkozó programját csütörtökön este az Ivan & The Parazol (Budapest), pénteken az Actor`s Dzsem Session (Székelyudvarhely), szombaton a Karpov not Kasparov (Bukarest) zenekar lép fel a Városi Parkban kialakított kocsMA színpadán. 

A dráMA elmaradhatatlan eseménye a TEA (Találkozás Egy Alkotóval), mely egy személyesebb, az alkotóról érdekes információkat feltáró beszélgetés, ezek során Visky Andrást, Tóth Tündét, Sardar Tagirovskyt, Barabás Olgát, Bódi Attilát, valamint A memória balladája című előadás alkotócsapatát ismerhetjük meg a dráMA 12. ideje alatt. Kedden Visky András Mire való a színház? című könyvének bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők. 

Ugyancsak a dráMA keretén belül tudhatjuk meg az ötödik dráMÁzat drámaíró pályázat kategóriáinak győzteseit is. Szombaton pedig egy érdekfeszítő kerekasztal-beszélgetésre kerül sor mely keretén belül drámaírók, fordítók rendezők a kortárs drámaírás helyzetét vitatják meg. Aznap a játék is szerepet kap ugyanis a Tomcsa Sándor Színház színészeinek vezetésével Emlékszel még milyen volt játszani? címmel gyermekjátékot szerveznek felnőtteknek.

Az idén nyílt pályázat keretén belül toborzott lelkes jelentkezőket a dráMA blogíró csapatába a színház, a pályázók közül kiválasztott nyertesek nézőbarát kritikai műfajokkal fognak majd kísérletezni, munkájukat szakmai koordinátor által vezetett workshop fogja majd segíteni. A műhelymunkát Boros Kinga, a Színház c. lap szerkesztője, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem tanára fogja tartani. A dráMÁ-ra 15-100 év közötti önkéntesek jelentkezését várja a színház. Aki szereti a színházat, a csapatmunkát és kíváncsi a találkozó előadásira, jelentkezzen, szeptember 15-ig levélben (pr@szinhaz.ro), vagy a 0728 843 223-as telefonszámon.

Részletekről, programról az alábbi linkeken olvashatnak: a  www.szinhaz.ro , https://www.facebook.com/szinhaz.ro, https://www.instagram.com/tomcsasandor/

A dráMA kortárs színházi találkozó előadásaira, programjaira már lehet jegyeket és bérletet váltani! Részletes tájékoztatásért keressék a színház munkatársait a jegypénztárban, amely hétköznapokon, 11-14 és 15-17 óra között tart nyitva.

a Tomcsa Sándor Színház közleménye

Loading