Tomcsa  estek – „csütörtök.8”  májusban – online előadások

Minden héten csütörtök este 8 órától képernyők elé várja a Tomcsa Sándor Színház a színház szerelmeseit.

Ezért is nevezték el online előadássorozatukat Tomcsa estek – csütörtök.8 –nak.  A Tomcsa–estek cím érdekessége, hogy Tomcsa Sándor – író, drámaíró, karikaturista – a színház névadója, szervezett időközönként Tomcsa-esteket Székelyudvarhelyen, amelyek egyszeriek voltak és megismételhetetlenek, mint a vetítések.

Minden előadás, A dzsungel könyve című előadás kivételével, egyszeri alkalommal lesz megtekinthető, a színház Facebook-oldalán, a meghirdetett időpontban. Szakmai sikereknek örvendő és a közönség körében népszerű előadások felvételeit kínálja megtekintésre ebben a múltidéző hónapban az udvarhelyi teátrum.

A Tomcsa Sándor Színház májusi online előadássorozata
A Tomcsa Sándor Színház májusi online előadássorozata

Május 7-én, a 2014. április 17-én bemutatott Szophoklész klasszikusa, az emberi lét problémáit feszegető Oidipusz lesz látható Sorin Militaru rendezésében. Május 14-én, csütörtökön az önvizsgálat-, a múltunk értékelésének-, a lehetséges együttélés kérdéseit boncolgató, a családi látszatidillt leleplező Ibsen-dráma, a Nóra lesz látható, Csurulya Csongor rendezésben, melyet 2011. május 5-én mutatott be a társulat. Május 21-én Mihai Măniuţiu által a társulat számára írt és rendezett „metafizikai kabaré”-ja a Szebb az élet halál után tekinthető meg, melyben a „hangsúly nem a halálra tevődik, hanem arra a fájdalmas varázslatra, mellyel az élet mindenikünkre hat”(Bemutató dátuma: 2014. június 21).

Oidipusz
A Tomcsa Sándor Színház Oidipusz c. előadása

2009/2010-es évadban mutatta be a társulat Anca Bradu rendezésében Shakespeare Ahogy tetszik c. komédiáját, mely a mese erejével beszél a pörgés értelmetlenségéről a csend értékéről, a szerelemről és az életszeretetről, mely értékeket most talán fontosabbnak érzünk, mint eddig bármikor. Az előadást május 28-án, csütörtök este pontban 8 órakor tekintheti meg a nagyérdemű.

A gyerekeknek és a gyermeklelkű felnőtteknek kedveskedik a társulat a közelgő gyermeknap alkalmával május 30-án, szombaton,  egy rendkívüli a közönség körében osztatlan sikernek örvendő előadásával, A dzsungel könyvével. Az előadást a szatmárnémeti Brighella Társulat alapítója Nagy Regina rendezte a 2013/2014 es évadban. A produkció pünkösd szombatján reggel 10–kor tekinthető meg a színház Facebook-oldalán.

Maradjanak otthon, gazdagodjanak élményekkel és emlékezzenek arra, hogy színházban járni jó.

Borítókép: A dzsungel könyve

Tomcsa Sándor Színház – sajtóközlemény

Loading